sábado, 17 de marzo de 2018

Tecnologia del paper i del llapis

Podem parlar de tecnologia del paper i el llapis, en aquesta època que vivim envoltats d’eines i aparells connectats a la xarxa elèctrica?
Personalment, penso que si.
Si hi pensem un moment, ens adonem que la demanda de paper, (descobert a la Xina) es va convertir en un veritable negoci a Europa, amb el descobriment de la impremta el 1440, i que el llapis, descobert a finals del segle XVIII, va millorar i molt la manera de poder escriure sobre un full en blanc. Aquesta tecnologia manual, però certament tecnologia, va ser  un salt qualitatiu en la manera de poder expressar-nos, i deixar per escrit, els nostres pensaments, opinions o la nostra expressió artística.
Com he dit abans, vivim en un món tecnològic, en el que les “eines” de sempre, competeixen amb ordinadors, smartphones, i altres meravelles de la ciència, però això no vol dir que haguem  d’oblidar els mecanismes que van anar evolucionant, per poder fer de la nostra expressió escrita, un dels pilars més importants de la nostra existència.

2 comentarios:

  1. Hola Montse, em sembla molt interessant la teva aportació sobre el tema.

    ResponderEliminar
  2. Hola Montse,

    Cada tecnologia té els seus avantatges i desavantatges. Soc una persona jove que pràcticament ha crescut amb la tecnologia però per coses tan simples com estudiar o llegir em segueix atraient més el paper i el llapis 😉

    ResponderEliminar